Respira

Avui he anat a una conferència que organitzava la Revista Valors dins el seu cicle Economia i Valors. La conferència la feia la Núria Chinchilla, economista. Sincerament m’ha agradat, i m’ha sorprès que m’agradés (sobretot després d’entrar ara mateix al seu blog…).

Parlava sobre la crisi com a oportunitat, i sobre la responsabilitat social de les empreses. El moment que més m’ha agradat és quan parlava d’un triangle, on es troben immerses les persones, que conformen l’empresa, la família i la societat. La Dra. Chinchilla deia que cadascun d’aquests elements té un aire propi. I aquest aire, de vegades, pot estar contaminat, i a través de les persones que el respiren es poden contaminar els altres aires, entrant en un "cercle viciós" que desvincula la societat, deshumanitza les persones i desestructura les famílies, desequilibrant així les persones. 

M’he sentit molt identificada en aquesta part. A tots ens passa (suposo) que tenim un mal dia a la feina o a algun lloc i altres persones, en un altre indret, en paguen les conseqüències. Com a mínim a mi m’ha passat. Potser sense conseqüències tan greus com es comentava en aquest triangle, però bé, que fa pensar .

També m’ha agradat la part en què parlava que les persones, en cada espai d’aquest triangle amb un aire propi, prenen oxigen i deixen CO2 i oxigen. Però n’hi ha que agafen molt oxigen i deixen molt CO2; aquestes persones que consumeixen l’energia dels altres sense cap mena de feedback. En això no m’he sentit identificada, però sí que n’he identificat algunes…

Espero aprendre a respirar millor, i a fer-ho amb bons arbres oxigenadors al costat. 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Respira

  1. Ruben diu:

    Ulertzen zaitut. Batzuetan nik pairatu ditut zure egun txarrak, baina zuk ere nireak. Horrela da bizitza. Hartu arnasa!!!.

Els comentaris estan tancats.