Clic

Agost de 2010. Corti, antiga capital de l’illa, que no deixa de ser un poble de vuit o nou mil habitants, i feu del nacionalisme cors. Està enclotat enmig de les muntanyes, fet que provoca una certa claustrofòbia, com a mínim als que estem habituats a tenir el mar com a quarta paret. 

[@more@]

Ha plogut tot el dia. Què dic plogut: ha diluviat. Hem hagut de tornar de l’excursió que fèiem als llacs de Melu i Capitellu, i estem cansats. Com que no fa dia de fogonet, ens permetem un bon sopar: canelons de brocciu, civet de senglar. Tenim gana perquè hem dinat poc i malament, i ens plantem al restaurant abans de les 19h: és d’hora fins i tot pel seu horari europeu. Sopem bé, però tenim ganes de marxar a dormir: per ser una illa del Mediterrani i ple estiu, fa fred a Corti. I més concretament a la terrassa on sopem, que hi passa aire.Ens espera el nostre luxós llit, que hem aparcat a un pàrquing (digues-li pàrquing o digues-li descampat) a l’entrada del poble, al costat d’un parell d’autocaravanes i quatre o cinc furgonetes més.

Quan ja anem pel postre de la casa, comença a sonar música. és en directe, i no ve de lluny. Així que abandonem la idea de posar-nos directament dins el sac de dormir i anem cap a la Cours Paoli, el carrer principal, que a aquestes hores està tallat al trànsit i està ple de gent passejant amunt i avall. 

A la cantonada, hi ha un grup. Quatre homes amb un parell de guitarres, uns micros i molt d’ambient. Estan davant un parell de terrasses de bar, una de les quals té estranyament més autòctons que turistes, ja que canten en cors les cançons que els semblen venir de llocs comuns. Nosaltres optem per posar-nos sobre la vorera,asseguts,i els tres anem aplaudint les cançons, piquem de mans per seguir el ritme o ens aixequem per ballar de tant en tant. 

I de sobte, passa. Clic. És un d’aquells instants en què el món es para, i de cop t’adones que aquest és un dels moments pels quals val la pena la vida. 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Clic

  1. href=”http://www.nfljerseysforusa.com”>Nfl Jerseys For Salel smile and laugh, and down her eyes sweep, a similar age in South Korea South Korea The following basketball. Only that the act of playing basketball boys basketball this they do not understand people who read Nfl Jerseys Usa awkward. Also occasionally fall, just let his basketball hit vote. See the boy rubbed his head, Wang aunt can not help but laugh. But does not seem to want him to Han Han Know that they watched him play basketball. Once, when the boy picked up the ball happened to see Nfl Jersey Sale

Els comentaris estan tancats.